Δευ & Τετ 08:00-16:00 / Τρί & Πέμ & Παρ 08:00-21:00 / Σάββατο 09:00 - 14:30

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Share This Post

Πόσο μειωμένο είναι το νυχτερινό ρεύμα;

Όταν χρησιμοποιούμε τις ενεργοβόρες συσκευές μας (κλιματιστικά, πλυντήρια κουζίνα, θερμοσίφωνας κ.λπ.) τις ώρες ισχύος του νυχτερινού τιμολογίου, επιτυγχάνουμε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς μας.

Σημαντικές μειώσεις έχουμε και από την κατανάλωση των συσκευών που βρίσκονται σε λειτουργία όλο το 24ωρο, όπως το ψυγείο, ο καταψύκτης κ.α., καθώς το ρεύμα που δαπανάται έχει μειωμένη τιμή για το ένα τρίτο της ημέρας.

Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι το νυχτερινό ρεύμα συμφέρει σίγουρα, εφόσον βρεθεί η χαμηλότερη τιμή στον κατάλληλο πάροχο.


Πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν έχουμε νυχτερινό ρεύμα

Αρκεί να ελέγξουμε έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό μας. Στην περίπτωση της ΔΕΗ, υπάρχει η ένδειξη «Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο» όταν η παροχή μας περιλαμβάνει νυχτερινό ρεύμα. Στους εναλλακτικούς παρόχους, το νυχτερινό ρεύμα επισημαίνεται με το γράμμα «Ν» δίπλα από το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει.

Επίσης, οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί περιλαμβάνουν μετρήσεις στην πίσω σελίδα του τιμολογίου. Σε αυτές διακρίνουμε με σαφήνεια τη μέτρηση της κατανάλωσης από το ημερήσιο ρεύμα και, στη συνέχεια, από το νυχτερινό.

Τέλος, ένας ακόμη τρόπος για να ελέγξουμε εάν έχουμε νυχτερινό ρεύμα είναι το κουτί της παροχής μας. Εντός του κουτιού θα πρέπει να υπάρχουν δύο μετρητές, ο ένας με την ένδειξη «Κ» και ο άλλος με «Μ». Η ένδειξη Μ υποδηλώνει το νυχτερινό τιμολόγιο. Εάν ο δείκτης στον συγκεκριμένο μετρητή περιστρέφεται, έχουμε κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος.


Πώς γίνεται η αλλαγή παρόχου ρεύματος;

Τα τελευταία χρόνια, είναι πλέον γνώριμη στους Έλληνες καταναλωτές η διαδικασία της αλλαγής παρόχου ρεύματος. Προβάλλονται πολλές σχετικές διαφημίσεις και όλοι μας λαμβάνουμε συχνά τηλεφωνήματα από εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με συμφέρουσες προσφορές. Ωστόσο, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει κάπως θολό. Οι παρανοήσεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τις παροχές της κάθε εταιρείας οδηγούν πολλές φορές σε λάθος επιλογές.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αλλαγή παρόχου είναι η επιλογή μιας άλλης εταιρείας που μου προσφέρει μια οικονομικότερη πρόταση στην τιμή της κιλοβατώρας και το πάγιο. Δεν συνεπάγεται αλλαγή του δικτύου διανομής, της ποιότητας σύνδεσης ή του φορέα μέτρησης. Δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος ή ότι θα εξαλειφθούν οι βλάβες. Όλα τα παραπάνω αποτελούν αρμοδιότητα του ΔΕΔΗΕ αποκλειστικά για όλες τις εταιρείες παροχής.


Είναι συμφέρουσα τελικά η αλλαγή παρόχου ρεύματος;

Πολλές φορές ανακαλύπτουμε ότι είναι λίγα τα χρήματα που εξοικονομούμε κατά τη διάρκεια όλης της σύμβασης σε σχέση με τον προηγούμενό μας πάροχο. Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο η επιλογή μας να είναι τελικά ζημιογόνα και να καταλήξουμε να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι η σωστή προσέγγιση περιλαμβάνει την εξέταση του συνολικού ετήσιου οφέλους μας και αποκλειστικά για τη δική μας περίπτωση.   Πρέπει  να επιλέξουμε τον κατάλληλο πεπειραμένο συνεργάτη στην ηλεκτρική ενέργεια, ο οποίος θα μας καθοδηγήσει σωστά και θα βρει τις πλέον συμφέρουσες λύσεις για εμάς.


Τι προσφέρει το φυσικό αέριο

Η άνεση και η ευκολία παίζουν σημαντικό ρόλο στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και με το φυσικό αέριο τις απολαμβάνεις, καθώς:

-Είναι διαθέσιμο μέσω δικτύου και δεν υπάρχει ανάγκη παραγγελίας

-Η πληρωμή γίνεται μετά την κατανάλωση και η μέτρησή του γίνεται με απόλυτη ακρίβεια

-Προσφέρει πλήρη αυτονομία και συνεχή παραγωγή ζεστού νερού

-Εξοικονόμηση κόστους και γρήγορη απόσβεση

-Τρόποι με τους οποίους γίνεται η εξοικονόμηση χρημάτων:

Είναι διαχρονικά πιο οικονομικό σε σχέση με άλλες μορφές ενέργειας (πχ πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα)

Γίνεται γρήγορη απόσβεση της επένδυσής σας ανάλογα με το κόστος της (συσκευές, εσωτερική εγκατάσταση, τέλη σύνδεσης) και τον χρόνο χρήσης

Οι συσκευές σας έχουν καλύτερη απόδοση και μειωμένες ανάγκες συντήρησης με αποτέλεσμα την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού

-Προστασία Περιβάλλοντος

Εκτός από την εξοικονόμηση και την άνεση που απολαμβάνετε με το φυσικό αέριο, συμβάλετε και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς το φυσικό αέριο είναι η πιο καθαρή και λιγότερο ρυπογόνος μορφή ενέργειας σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα. Η καύση του παράγει μόνο υδρατμούς και σημαντικά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, συμβάλλοντας στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου

Πραγματοποιεί τέλεια καύση στις κατάλληλες συσκευές χωρίς κατάλοιπα στον καυστήρα


Γιατί να επιλέξω συνδρομητική τηλεόραση;

Eπιλέγοντας να έχετε συνδρομητική ψηφιακή τηλεόραση, έχετε τη δυνατότητα να πάτε στον ηλεκτρονικό σας οδηγό προγράμματος και ψάχνοντας ανάμεσα στα άπειρα κανάλια να βρείτε ακριβώς αυτό που σας ενδιαφέρει ή έχετε ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η συνδρομητική τηλεόραση, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης, γνώσεων ή ο,τιδήποτε εσείς επιθυμείτε, χωρίς τις διακοπές των διαφημίσεων της συμβατικής τηλεόρασης, απολαμβάνοντας έτσι αυτό που θέλετε να δείτε χωρίς κανέναν περιορισμό και μάλιστα τη στιγμή που εσείς θα επιλέξετε.


Τι μου προσφέρει η κινητή τηλεφωνία και ποιόν πάροχο να επιλέξω;

H κινητή τηλεφωνία έχει πολλαπλά οφέλη. Κρατώντας στα χέρια σας ένα κινητό τηλέφωνο, έχετε  εύκολη και άμεση επικοινωνία με ανθρώπους σε άλλη πόλη, χώρα ή ακόμα και ήπειρο και μάλιστα μπορείτε με βιντεοκλήση να τους δείτε σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο την χιλιομετρική απόσταση.

Ένα ακόμα από τα οφέλη της κινητής τηλεφωνίας, είναι όταν κάποιος είναι απασχολημένος ή βρίσκετε σε χώρο που δεν του επιτρέπεται να μιλήσει τηλεφωνικά, μπορεί να στείλει ένα γραπτό μήνυμα στο άτομο με το οποίο θέλει για οποιονδήποτε λόγο να επικοινωνήσει.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι οι οποίοι χάνουν τον προσανατολισμό τους ή παθαίνουν κάποιο ατύχημα, καλούν από το κινητό τους τηλέφωνο τη δωρεάν γραμμή 112 σώζοντας με αυτό τον τρόπο τους ίδιους και τους αγαπημένους τους.

Όσον αφορά την επιλογή παρόχου, πάντα η έρευνα αγοράς είναι χρήσιμη, αφού με αυτό τον τρόπο ανάμεσα στα πακέτα που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα επιλέξετε αυτό που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες και φυσικά είναι κατάλληλο για τις οικονομικές σας δυνατότητες.


Ποια εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας συμφέρει καλύτερα;

Στην Ελλάδα, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε σε ποια εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας θα ενταχθούμε, καθώς υπάρχουν σαφώς περισσότερες από μια εταιρείες. Και σε αυτή την περίπτωση η προσωπική έρευνα αγοράς είναι η καλύτερη λύση, καθώς η κάθε εταιρεία προσφέρει διαφορετικά πακέτα σύνδεσης και διαφορετικό πάγιο.

Πλέον η σταθερή τηλεφωνία συνδέεται αναγκαστικά μέσω internet (router) οπότε σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Ιντερνετ καθώς έχει μεγάλη σημασία, καλό θα ήταν να ρωτήσετε αν στην περιοχή που θέλετε το τηλέφωνο σε σπίτι ή επιχείρηση η ταχύτητα του Ίντερνετ είναι ικανοποιητική και δεν σας δημιουργεί προβλήματα.

Δυστυχώς κατά διαστήματα έχουν αναφερθεί προβλήματα από καταναλωτές και παράπονα προς κάποιες εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας όσον αφορά και το θέμα της ταχύτητας του Ίντερνετ, αφού όταν έκλεισαν το πακέτο που επέλεξαν οι προτάσεις που τους έγιναν δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν η προσωπική σας έρευνα είναι αυτή που θα υποδείξει σε εσάς τους ίδιους  σε ποια εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας θα εντάξετε το σπίτι ή την επιχείρησή σας ανάλογα και με τις πραγματικές υπηρεσίες που προσφέρει, την σωστή εξυπηρέτηση πελατών και φυσικά ένα φυσιολογικό μηνιαίο πάγιο στη σύνδεσή σας.

Περισσότερα άρθρα